Hävikkiruokaravintola Loopin avajaiset
![](https://scontent-amt2-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/13882293_759601697475626_7307918395381243667_n.jpg?oh=c5c43197143632208de89e0be6194370&oe=58144768)
Suomen ensimmäisen hävikkiruokaravintolan, Loopin viralliset avajaiset järjestetään 18.8.
Alkaen klo 11 tarjolla erikoislounas: Loopin täytetty wrap kasvis- tai lihatäytteellä, keitto, runsas salaattipöytä, kahvi/tee sekä herkullinen jälkiruokapöytä. Tarjoushinta 8 eur. Lounasta tarjolla pitkälle iltapäivään niin kauan kuin ruokaa riittää.
Klo 17-22 yksityistilaisuus joukkorahoituskampanjassa avajaislipun ostaneille (https://mesenaatti.me/from-waste-to-taste). Ohjelmassa mm. hyvää ruokaa, Lapinlahden historiaa ja juhlapuheita.
Loop aloitti toimintansa kesäkuussa Michelin-kokki Markus Aremon alivuokralaisena Lapinlahden vanhan sairaalan uudistuvissa tiloissa vain kävelymatkan päässä Ruoholahden (5 min) ja Kampin metroasemilta (12 min) osoitteessa Lapinlahdentie 1. Ravintolan nimeksi valittiin keväällä järjestetyn yleisökilpailun perusteella Ravintola Loop.
From Waste to Taste -kiertotaloushanke taistelee ilmastonmuutosta ja ruokahävikkiä vastaan. Hankkeen ensimmäisessä vaiheessa avataan hävikkiruokaravintola ja ruoankierrätyskeskus Helsinkiin. Hanke työllistää erityisesti työ- ja opiskeluelämän ulkopuolelle jääneitä nuoria, maahanmuuttajia ja pitkäaikaistyöttömiä, sekä toimittaa 90% noutamastaan ruoasta hyväntekeväisyyteen. Ruoan valmistuksesta vastaa ammattikokkien tiimi.
Mitä hävikkiruoka on?
Hävikkiruoka on tavallista, syömäkelpoista ruokaa, jota vain syystä tai toisesta uhkaa ravintoketjun ulkopuolelle joutuminen. Se ei ole pelkästään kauppojen päiväysmerkittyjä tuotteita, kuten moni ajattelee. Se on käyriä kurkkuja tai muita hassun muotoisia kasviksia, jotka eivät kuluttajille kelpaa. Se on hitusen tummunut banaani, joka ei enää kauppiaan mielestä näytä hedelmähyllyssä hyvältä. Se on kilejä, jotka vuohenjuustotuotannossa tapetaan heti syntymän jälkeen tai ruhon osia, joita tuottaja ei syystä tai toisesta hyödynnä.
From Waste to Taste -kiertotaloushanke taistelee ilmastonmuutosta ja ruokahävikkiä vastaan. Hankkeen ensimmäisessä vaiheessa avataan hävikkiruokaravintola ja ruoankierrätyskeskus Helsinkiin. Hanke työllistää erityisesti syrjäytymisvaarassa olevia nuoria, maahanmuuttajia ja pitkäaikaistyöttömiä. Ruoan valmistuksesta vastaa ammattikokkien tiimi.
Ruokahävikillä on iso ilmastovaikutus
Luonnonvarakeskuksen mukaan kauppojen ruokahävikki Suomessa on yli 65 miljoonaa kiloa vuodessa. Siitä vain 10-15 prosenttia lahjoitetaan tällä hetkellä ruoka-apuun. Koko elintarvikeketjussa arvioidaan haaskattavan jopa 460 miljoonaa kiloa syömäkelpoista ruokaa. Hävikkiruoan ilmastokuormitus on suuri, sillä hukkaan menevään ruokaan on panostettu resursseja koko tuotantoketjun varrella viljelystä aina pakkaamiseen ja kuljettamiseen. Esimerkiksi pelkästään suomalaisten kotitalouksien vuosittainen ruokahävikki vastaa noin 100 000 henkilöauton päästöjä. Ruoantuotanto aiheuttaa kaiken kaikkiaan noin kolmanneksen ihmisen koko ilmastovaikutuksesta, ja siksi ruokahävikin pienentäminen on yksi merkittävimpiä ilmastotekoja.
Pääkaupunkiseutu on täynnä upeita vapaa-ajan kohteita ja tapahtumatarjontaa riittää vuoden ympäri.
Vinkkaa tästä valitsemassasi kanavassa:
![]() |
Väärin ymmärretty värien mestari tiettömän tien takaa |
![]() |
Teemaillat tarjoavat kiehtovia luontoaiheita kevään ajan |
![]() |
John Williamsin Star Wars -elokuvien helmiä kuullaan Musiikkitalossa |
![]() |
Talvinen retkiluistelu on hauskaa ja onnistuu vaikka hokkareilla |
![]() |
Ihastuttava Yona esiintyy ilmaiskeikalla Kalliossa |
Apocalyptica nähdään näyttävissä puitteissa uudistetussa Finlandia-salissa |
Alkon asiantuntija antaa vinkit kuohuviinin valintaan |
![]() |
Tässä on Helsingin ensimmäinen georgialainen viinibaari |
Maistuvat brunssit tuovat pientä luksusta elämään |
![]() |
Tyhjillään olleessa Meilahden kartanossa puhaltavat uudet tuulet |
Myyrmäen Red Onion uudistui näyttävästi - on kuin uusi Tulisuudelma |
![]() |
Artesaanioluiden festivaali kutsuu oluen ystävät Viikin alpeille |
Käsintehty suklaa valmistuu Kallion sydämessä |
![]() |
Tämä kahvila säväyttää - Ullanlinnan uutuus on kuin nukkekoti |
![]() |
Punavuorelainen olutravintola vähentää hävikkiä tuoppi kerrallaan |
Tähtitaivasta pääsee ihailemaan Kaivarin pimeissä illoissa |
Konepajalle avautui rytinällä uusi korttelikino |
![]() |
Lakufestivaali ilahdutti kävijöitä maistuvilla uutuuksilla |
Sirkus Finlandia saapui kaupunkiin - nähdään nyt uudessa paikassa |
Puotilan kartanon pihalle nousee puolen hehtaarin Halloween-puisto |
![]() |
Linnanmäen kausi huipentuu upeaan valokarnevaaliin |
![]() |
Näyttävät purjelaivat saapuvat Eteläsatamaan lokakuussa |
Muinaismarkkinat vetivät yleisöä rautakautiseen kauppakylään |
Näyttäviä auringonkukkia saa taas poimia kaupungin pelloilta |
Kandinäyttely esittelee tulevaisuuden taiteilijoita Sörnäisissä |
Ulkoilmaelokuvat toivat tunnelmaa elokuun pimeneviin iltoihin |
![]() |
Kallion kirkon tornista avautuvat upeat näkymät kattojen yli |
Alppipuiston ilmaiskonserteissa jammaillaan heinäkuussa |
![]() |
"Järjestyy" - Bugatti ovelle, yksityislentokone tai helikopteri pikana |
![]() |
Muinaiset dinosaurukset heräävät eloon Korkeasaaressa |
![]() |
Näyttävät suuret purjelaivat vierailivat Helsingissä |
![]() |
Viihdyttäviä keikkoja ja kesäteatteria Puotilan kartanon miljöössä |
Klubimusiikin ilmaisfestivaali täyttää ydinkeskustan korttelin |
![]() |
Metallica otti Helsingin näyttävästi haltuun kesäkuisena viikonloppuna |
![]() |
Michelin-tähdet jaetaan ravintoloille ensi kertaa Stadissa |
![]() |
Lintsi avautui jälleen uuteen kauteen kevään kynnyksellä |
![]() |
Palapelinrakentamisen SM-kisat järjestetään ensimmäistä kertaa |
![]() |
100-vuotistaivaltaan juhliva Gnistan lähtee historialliseen liigakauteen |
![]() |
Itä-Pasilan katutaidekierroksilla sukelletaan tarinoihin teosten takana |
SCOPE-kollektiivi haluaa nostaa esiin nuoria tekijöitä |
![]() |
"Sota apatiaa vastaan" - pop-up -näyttely pureutuu suomalaisen punkin historiaan |
![]() |
Improvisaatio ja musikaali yhdistyvät luovalla tavalla Stella Polariksen uudessa esityksessä |
Tiina halusi korona-aikana piristystä arkeen - päätyi stand-up koomikoksi |
![]() |
Mistä löytyvät maukkaimpia pizzoja tarjoavat ravintolat? |
![]() |
Seagullsin kausi huipentuu finaaleihin korisliigassa |
![]() |
Munkkiniemeen avattiin ensimmäinen second hand -liike |
![]() |
Tästä rakastetusta kaupasta löytyy makeaa joka makuun |
![]() |
Heurekaan torstaisin vain kympillä koko kevään ajan |
Sofi Oksasen odotettu näytelmä saa kantaesityksensä keväällä |
![]() |
Stand-up piristää harmaata arkea - Katso keikkatarjontaa |
Ryhmäteatterin keväässä tragikoominen kuvaus selviytymisestä |
![]() |
Second handin suosio jatkuu. Rediin avattiin myymälä lastenvaatteille |
![]() |
Uuden pikaratikan varrelta löytyy paljon nähtävää |
![]() |
Värikäs kuplatee on suosittu ja eksoottinen juomaherkku |
![]() |
Korkeasaaressa luvassa ilmaispäiviä jälleen syksyllä |
![]() |
Tulevaisuuden taide hyödyntää tekoälyä luovasti ja leikitellen |
![]() |
Ikoninen sisustusliike Day sulki ovensa Bulevardilla |
![]() |
Vesipuistoissa polskitaan ja nautitaan - lämpimissä vesissä |
Tämä puisto täyttyy yleisöstä kukinnan aikaan, mutta on upea vuoden ympäri |
![]() |
Kiasman ilmaisperjantaina kannattaa piipahtaa katsomassa nykytaiteen uusimmat tuulet |
Mistä löytyy seudun maukkaimmat burgerit? Nämä kannattaa testata |
Freestyle-futiksen taitaja Minna näyttää miten pallo kesytetään |