BANNER1_ALT

Taiteiden yö

Hinta: vapaa pääsy
Ajankohdat:
Lisätietoa tapahtumasta:

Taiteiden yötä juhlitaan tänä vuonna taas torstaina 24.8.2017. Kaupunkilaisten yhteistä taidekarnevaalia vietetään jo 29. kerran. 


TAITEIDEN YÖN TÄRPPEJÄ 


Taiteiden yö Oopperalla 
Suomen kansallisooppera ja -baletti esittää ohjelmaa oopperan- ja baletinnälkäisille Oopperankujalla, talon Töölönlahden puoleisella nurmikentällä. Klo 17–20 Kirpputori Töölönlahden puoleisella ulkoseinustalla. Myynnissä löytöjä Oopperan puvustosta. Klo 22–23 ulkoilmalavalla nähdään makupaloja kauden oopperoista ja baleteista. 


Mattolaiturin taiteiden yö (Kaivopuiston ranta) on koko illan ja tilan valtaava kokonaistaideteos, joka koostuu valo-, ääni-, ja nykysirkustaiteesta.
19:30-21 DJ Jenny Om
21-23 Samuli Kivelä Live /Sähköistä tunnelmaa
23:15-00.30 Dj Riku Nieminen
23:00 Riradonna Sirkka & Aaleksi Kinnunen, ohjaus:Sofi Häkkinen: Kajaanista kuuhun /Nykysirkus- ja rumpuperformanssi 


Temppeliaukion kirkossa yökonsertit
klo 19:00, 20 ja 21 Lue lisää 

Ooppera porttikongista

Kävele elokuun illan tullen Kalevankadulle ja kuulostele. Sisäpihalla mezzosopraano tunnelmoi kuvioillaan, kadulle kantautuu tumma baritoni ja kattojen ylle kiertyy sopraanon helinä. Porttikongi ja sisäpiha täyttyvät jälleen oopperan sävelillä.
Lue lisää


Päivälehden museon painokoneet käynnistetään klo 19. Netti-ilmiöksi noussut Kalevauva.fi rokkaa livenä Vauva-lehden keskustelufoorumista ammennetuista absurdein sanoituksin. 

Salainen puutarha Senaatintorilla tuo torille historiallisten puutarhojen henkeä ja pikniktunnelmaa. Luvassa on ihmeteltävää, tutkittavaa, herkuteltavaa ja yllätyksiä. Salaisessa puutarhassa voit törmätä ihmispatsaisiin, vogue-tanssijoihin, runoilijoihin, satutäteihin, cheerleadereihin tai vaikka sirkkojen jousikvartettiin. Illan hämärtyessä valot syttyvät ja torilla saa tanssahdella DJ:n sekä livemusiikin tahdissa.Teurastamolla Taiteiden yönä tarjolla musiikkia, tanssia, taidetta ja hyvää tunnelmaa.

MyBaby -esityksen avoimet harjoitukset KOMissa
MyBaby on KOM-teatterin uusi komedia tulevaisuuden perheestä. Taiteiden yönä yleisölle avoimet harjoitukset klo 18.00 ja klo 19.00. Yleisö pääsee sisälle saapumisjärjestyksessä 15 min ennen harjoitusten alkamista. Paikkoja on rajoitetusti.

Luonto kostaa -leffapiknik Annantalon pihalla
Luonnon kanssa ei kannata leikkiä. Tule viltin ja eväiden kanssa Annantalon A-lavalle ja katso yksi tai vaikka kaikki kolme elokuvaa. Elokuvat näytetään katetulla lavalla. Jännittävät kauhuelokuvat piknik-näytöksessä. Klo 18–20 Jurassic Park (K 12), klo 20–22 Anaconda (K 14), klo 22–24 Tappajahai (K 16)

Café Ekbergillä jazzia tarjoaa New Orleans jazzia soittava Birger’s Ragtime Band solistina Charlotta Kerbs. Bulevardi 9, klo 18-21.

Saarten Tyttäret sillan alla 
Laulukollektiivi Sabrina ja Saarten tyttäret feat. Planeetta esiintyy Hakaniemen sillan alla Merihaan puolella. Esitys punoo yhteen Kantelettaren runot, tunnelmallisen musiikin sekä Planeetan elektronisen kanteleen ja valotaiteen symbioosin.

Sinisen huvilan kunnostamisen vaiheita 38 vuoden ajalta nähdään kuvaesityksen muodossa Sinisellä huvilalla. Esitykset klo 14:00–15:30 ja klo 18:30–20:00 Max 40 henkilöä/ esitys. Tangoa
Rikhardinkadun kirjastossa. Koreografit Minna Tuovinen ja Martin Heslop johdattavat kiehtovalla ja helposti lähestyttävällä tavallaan tangon pariin klo 19:30-20:30.


Räppäri Juno
keikkailee kaikissa Helsingin 60 kaupunginosassa yhden päivän aikana taiteiden yönä. Keikkailun huipennus Senaatintorilla klo 22.

Capoeiran
avoimet harjoitukset Kampin Korttelissa (5. krrs) klo 17 – 18 Mestre Piumin johdolla, ja klo 18 – 20 capoeira-esitys Capoeira Roda. Tilaisuus on kaikenikäisille.


OHJELMAA LAPSILLE


Päivälehden Museossa lapset pääsevät runoilemaan ja kuvittamaan runoja Maija Hurmeen johdolla klo 17-20. Lue lisää 


Narinkkatorin Laiturilla SkyLine -työpaja 
Pimenevää iltataivasta vasten horisonttiin piirtyy kaupungin ääriviivan siluetti. Non-stop työpajassa lapset pääsevät piirtämään ja askartelemaan oman mielikuvituskaupungin siluetin. Lue lisää


Paavalinkirkon valoisa keskiaika vie Taiteiden yönä luvulle Lutherin, Agricolan ja renessanssin aikaan. Juhlaohjelmassa historian elävöittäjiä, musiikkia, keskiajan tanssiesityksiä, tanssin opetusta yleisölle, talutusratsastusta, askartelua, keskiaikainen kepparirata, näyttelyitä 1500-luvusta ja keskiajasta. Päätösohjelmana Tulikansan tuliesitys.

Stoassa riittää ohjelmaa koko perheelle. On musiikkia, työpajoja, disko, Ruffle Army -jättisaippuakuplaryhmä, Paukkumaissi, Nomada Ensemble ja Kikattava Kakkiainen -disco. Lue lisää 


Kuva: Kride70


http://www.helsinginjuhlaviikot.fi/


Helsinki

HSL Reittiopas opastaa perille julkisilla. Syötä oma lähtöosoitteesi kenttään.

Kerro kokemuksesi paikasta. Mistä pidit tai mikä on erityisesti mainitsemisen arvoista? *

(maks. 500 merkkiä)
(yhteystietoja ei julkaista, vain valinnainen nimimerkki)

Kuvavarmistus

captcha
Jos koodi on liian vaikea, lataa uusi tästä
* Pakollinen kenttä

Kiitos ehdotuksestasi! Stadissa.fi julkaisee sopivat ehdotukset sivulle.

Tarvitseeko paikan kuvaus mielestäsi muokkausta tai lisäystä? Kirjoita muokkaus-ehdotuksesi allaolevaan kenttään.

(maks. 1000 merkkiä)
(yhteystietoja ei julkaista)

Kuvavarmistus

captcha
Jos koodi on liian vaikea, lataa uusi tästä
* Pakollinen kenttä

Kiitos ehdotuksestasi! Stadissa.fi julkaisee sopivat ehdotukset sivulle.

Ehdota kuvaa tähän paikkaan. Huomioithan, että sinulla tulee olla oikeudet kuvaan ja sen julkaisemiseen.

(maks. 20 kuvaa ja 500 kilotavua)

Kuvavarmistus

captcha
Jos koodi on liian vaikea, lataa uusi tästä
* Pakollinen kenttä

Kiitos ehdotuksestasi! Stadissa.fi julkaisee sopivat ehdotukset sivulle.