Alvar Aallon suunnitteleman Finlandia-talon avauduttua kunnostuksen jälkeen alkuvuonna 2025. Mittavan perusparannuksen jälkeen kansainvälisesti palkittu kongressikeskus haluaa houkutella kävijöitä laajemmalti, myös muita kuin tapahtumavieraita.
Taloon avautuikin Töölönlahden puolelle viinikahvila näköalaterassilla, sekä katutasolla sijaitseva illallisravintola Finlandia Bistro. Ravintola haluaa palvella aiempaa laajempaa yleisöä, mikä johdosta sen tarjonta on hinnaltaan saavutettavampaa. Silti laadusta ei ole tingitty. Finlandia-talon kaiken ravintolatarjonnan takana vaikuttaa MIkko Puuronen, mies monen Michelin-ravintolan takaa.

Bistro huokuu talolle tuttua tyyliä. Sisustuksessa näkyy Alvar Aallon kädenjälki. Esimerkiksi Aallon valaisimet on alunperin suunniteltu osaksi arkkitehtuuria, ja ne tuntuvatkin istuvan tilaan. Myös Finlandia-talon alkuperäiset huonekalut korostava tilan arvokkuutta.

Annokset on inspiroitu Suomen ruokakulttuurista ja suomalaisista raaka-aineista. Ravintola ruoka on kunnianosoitus artesaanityölle ja suomalaiselle raaka-aineille.
Neljän ruokalajin menussa maistajien äänet vei kirkkaasti revontulihärkä. Tryffelirisotto vei sekin kielen mennessään. Alkuruoaksi tarjoiltu siikamosaiikki oli näyttävä annos, mutta ei saanut varauksettomia suosionosoituksia maistajilta. Jälkiruoka oli suklaakakku kinuskikastikkeessa. Huippumakeaa yhdistelmää neutraloi raikas lakkasorbetti.
Viinivlalikoimassa kunnioitetaan pitkälle Alvar Aallon rakkautta italiaan ja sen pohjoisosan viinialueisiin, erityisesti Toscanan alueen chiantiin. Jokainen menun annos oli paritettu erinomaisella pohjoisen Italian viinillä. Jälkiruoaksi tarjotun makean suklaakakun seuraksi oli paritettu suklaan kanssa hyvin sopiva vahva portviini.

Erityisesti kiitosta sai ystävällinen, mutta rento palvelu. Tarinaa tuli pyydettäessä niin Alvar Aallosta kuin viineistä ja niiden alkuperästä.
Ravintolan keittiöpäällikkö Mikko Puuroselta ei meriittejä puutu. Hän on työskennellyt aikaisemmin mm. Michelin-palkituissa ravintola Kadeaussa Kööpenhaminassa, ravintola Kontrastissa Oslossa, ravintola Enoteca by Paco Pérezissä Barcelonassa ja ravintola Chapterissa Helsingissä. Keittiömestarina Finlandia Bistrossa toimii Juho Lindström ja ravintolapäällikkö Mirva Heino.
Finlandia Bistrossa vierailua ei kannata jättää yhteen kertaan, sillä ruokalista elää ja vaihtuu sesonkien mukaan. Bistroon voi tulla myös koko perheen voimin – lapset saavat ruokalistan annokset puoleen hintaan.

Finlandia Bistro
Karamzininranta 4
https://www.finlandiatalo.fi/ravintolapalvelut/finlandiabistro/
Finlandia Bistron sisäänkäynti on Karamzininranta 4 kääntöpaikan kohdalla. Mikäli saavut autolla, on Aimo Park Finlandiasta suora hissiyhteys Finlandia Bistroon (0 -kerros). Sisäänkäynti on esteetön.
Stadissa.fi –etusivulle