Blowup Vol. 3, pe 13.10.

Ajankohdat:
Lisätietoa tapahtumasta:

Lippujen varausaika 2 päivää.

Eteispalvelumaksu 3 € peritään ovella.

Kahden päivän lippu vaihdetaan ovella rannekkeeseen.

Blowup-sisäfestivaali syntyi täyttämään syksyisin ammottavaa tyhjiötä doomin ja muun marginaalisen, kokeellisen raskaan musiikin ystävien kalenterissa. Kävijämäärä ja saatu palaute ovat osoittaneet, että tapahtumalle on tilausta. Järjestyksessään kolmas Blowup järjestetään 13.-14.10. Korjaamolla Helsingissä.

Korjaamon Vaunusali on toiminut festivaalin päänäyttämönä onnistuneesti. Underground-tapahtuman henkeä huokuvat, mutta järjestelyiltään ammattimaisesti hoidetut illat ovat saaneet osakseen suitsutusta niin asiakkaiden kuin artistien keskuudessa.

Esiintyjät:

PHURPA (RUS)
Rituaali on sana, jolla monet yhtyeet tykkäävät nykyisin kuvailla keikkojaan. Phurpan yhteydessä mitään muuta sanaa ei tule mieleen. Kaikuja Tiibetistä, tantrista esoteriaa, mantroja kurkusta, ääntä pääkalloista. Phurpa on terroristi mielelle. Räjähdysmäisesti laajentuneen tajunnan palasia esiintymisen jälkeen keräillessä kaikki käy järkeen.

SPIRITUS MORTIS
(FIN)
Suomalaisesta doom metalista ei voi puhua mainitsematta kahta bändiä: pohjatyön tehnyttä Spiritus Mortista ja suuruuteen nostanutta Reverend Bizarrea. Blowupissa on luvassa ouroboros-elämyksiä, sillä jälkimmäisen solisti Sami Hynninen alias Albert Witchfinder esiintyy viimeistä kertaa ensiksi mainitun riveissä.

UFOMAMMUT (FIN)
Ufohavaintoja on raportoitu 2010-luvulla Suomessa toistuvasti. Ja hyvä niin, sillä italialaistriolla on ollut tärkeä rooli sekä näiden leveysasteiden doom/stoner-suosion pohjatyössä että Blow Up That Gramophonen tarinassa. Helsinkiin saapuessaan Ufomammut on jälleen ajankohtainen, koska järkälemäisiä riffejä ja psykedeelisestä tunnelmointia käyntikorttinaan jakava bändi on saanut juuri valmiiksi uuden albuminsa.

SAINT VITUS (US)
Saint Vitus on klassinen esimerkki yhtyeestä, jonka vaikutusvalta jää aikalaisilta huomaamatta. Doom metalin pioneereihin lukeutuva yhtye on kuitenkin ottanut onneksi suojelukseensa myös meidät liian myöhään syntyneet. Albumeilta Saint Vitus (1984) ja Hallow's Victim (1985) poimitut ikoniset kappaleet soivat festivaalilla, kun mikrofonin varressa nähdään alkuperäislaulaja Scott Reagers.

WARNING (UK)
Warningin esittämä musiikki on samalla häikäisevän kaunista ja musertavan raskasta. Sydänveren vuodattaminen ja kaiken antaminen taiteensa eteen ovat kliseisiä ilmauksia, mutta Watching from a Distance -albumia (2006) kuunnellessa todella ymmärtää mitä sillä tarkoitetaan. Patrick Walker on käynyt 40 Watt Sun -kokoonpanonsa kanssa Blowupissa aiemmin, mutta nyt palataan vuosikymmenen takaisiin tuomion tunnelmiin Warningin kera.

USNEA (US)
Usnea, suomeksi naava, on kuvaava nimi tälle portlandilaisbändille. Relapselle levyttävä ja ensimmäistä kertaa Suomeen saapuva yhtye soittaa death-doomiksi ja funeral doomiksi luokiteltavaa hitaasti päälle kaatuvaa musiikkia, jossa ei kitaran säröä eikä kiertoa säästellä. Random Cosmic Violence -levy (2014) on täydellistä musiikkia lasittunein silmin naaman naavoittumisen seuraamiseen.

DOMKRAFT (SWE)
Ruotsalaistrio, joka soittaa vuosikymmenten taakse tähyilevää fuzzintäyteistä raskasrockia. Miten Domkraft sitten eroaa niistä lukuisista muista edellisellä virkkeillä aloitetuista doom- ja stoner-bändien esittelyistä? Debyyttialbumi The End of Electricity (2016) pumppaa hypnoottisesti, kitaristi karkailee kosmisiin korkeuksiin ja kappaleiden yllä on aistittavissa jamipotentiaali, jonka uskoisi purkautuvan livetilanteessa.

CHURCH OF MISERY (JPN)

Church of Miserystä puhuttaessa kaksi asiaa on varmaa: Tatsu Mikamin basso viistää maata ja röyhkeäsoundinen doom raikaa sarjamurhaajista tarinoiden. And Then There Were None... -albumilla (2016) Mikamia ympäröivät Repulsion-solisti Scott Carlson, Blood Farmers -kitaristi Dave Szulkin ja Earthride-rumpali Eric Little. Keväällä Church of Misery omaksui jälleen uuden japanilaiskokoonpanon, jossa se myös Suomeen saapuu. Vaikka soittajat Mikamin ympärillä ovat vaihdelleet vuosien varrella, myös nämä kaksi asiaa ovat varmoja: Church of Misery on levyttänyt nipun 2000-luvun parhaita doom-biisejä ja yhtye on aina aivan tolkuttoman kova livenä.

PH (FIN)

Mr. Peter Haydenin tarina ulottuu vuosituhannen alkuun. Se on soittanut post-rockia, psykedeelistä rockia, space rockia, doom metalia, post-metalia ja progressiivista instrumentaalimusiikkia. Bändi on esiintynyt Roadburnissa, Tuskassa ja Flow'ssa ja soittaa tänä kesänä Roskildessa. Yhtye on outolintu, jonka voi kuvitella lähes minne tahansa, mutta silti yllättyä, kun se on siellä. Tämä todellinen oman polkunsa kulkija tuntuu jopa yrittävän karistaa kannoiltaan - mistä esimerkkinä nimen vaihto bändin logona toimivaan PH-monogrammiin. Silti ja siksi: tämä on rock and roll future.

NOOTHGRUSH (USA)

Noothgrush-esittelytekstin kirjoittaminen tuntuu typerältä, mutta kertoo karua kieltä maailmasta jossa elämme. Etsimme vastauksia satukirjoista, peitämme pahaa oloa kulutushysterialla, uskomme päättäjien ja mainosten ajattelevan parastamme, tyydymme osaamme oravanpyörässä, suljemme silmämme rumilta asioilta ja vieraannumme meitä ympäröivästä todellisuudesta vääntämällä kasvomme irvokkaan tyhjään hymyyn vielä yhtä selfietä varten. Voi vittu, tulisipa maailmanloppu. Ei hätää, maailmanloppu on aina hieman lähempänä Noothgrushin jokaisen keikan jälkeen. Törkyisiä Iommi-riffejä, savivellissä rypevää bassoa, nakkikioskitappelulta kuulostavaa rummutusta ja 100-prosenttisen halveksunnan oksennusta. Tätä oli sludge 90-luvun Yhdysvalloissa, tätä se näissä käsissä on edelleen.

 

Ensi lokakuussa Helsinki on jälleen maan raskain paikka olla.

 

Aikataulu

13.10.2017

UFOMAMMUT (ITA)
CHURCH OF MISERY (JPN)
USNEA (US)
WARNING (UK)
PHURPA (RUS)

13.10.2017 Korjaamo - Kulmasali

Mykkäelokuva Golem: Miten hän tuli maailmaan säestys: Draama-Helmi & Chhrlie. HUOM. Lippu elokuvakonserttiin ostettava erikseen, elokuva ei sisälly kahden päivän lippuun.

14.10.2017

SAINT VITUS (US)
SPIRITUS MORTIS (FIN)
DOMKRAFT (SWE)
PH (FIN)
NOOTHGRUSH (USA)

 


Töölönkatu 51 B
00250 HELSINKI
Web:
http://www.korjaamo.fi/
Puhelin:
020 7417 000

HSL Reittiopas opastaa perille julkisilla. Syötä oma lähtöosoitteesi kenttään.

Kerro kokemuksesi paikasta. Mistä pidit tai mikä on erityisesti mainitsemisen arvoista? *

(maks. 500 merkkiä)
(yhteystietoja ei julkaista, vain valinnainen nimimerkki)

Kuvavarmistus

captcha
Jos laskutoimitus on liian vaikea tai päivitit puuttuvan kentän, lataa uusi tehtävä tästä (lomakkeen tiedot eivät katoa)
* Pakollinen kenttä

Kiitos ehdotuksestasi! Stadissa.fi julkaisee sopivat ehdotukset sivulle.

Tarvitseeko paikan kuvaus mielestäsi muokkausta tai lisäystä? Kirjoita muokkaus-ehdotuksesi allaolevaan kenttään.

(maks. 1000 merkkiä)
(yhteystietoja ei julkaista)

Kuvavarmistus

captcha
Jos laskutoimitus on liian vaikea tai päivitit puuttuvan kentän, lataa uusi tehtävä tästä (lomakkeen tiedot eivät katoa)
* Pakollinen kenttä

Kiitos ehdotuksestasi! Stadissa.fi julkaisee sopivat ehdotukset sivulle.

Ehdota kuvaa tähän paikkaan. Huomioithan, että sinulla tulee olla oikeudet kuvaan ja sen julkaisemiseen.

(maks. 20 kuvaa ja 500 kilotavua)

Kuvavarmistus

captcha
Jos laskutoimitus on liian vaikea tai päivitit puuttuvan kentän, lataa uusi tehtävä tästä (lomakkeen tiedot eivät katoa)
* Pakollinen kenttä

Kiitos ehdotuksestasi! Stadissa.fi julkaisee sopivat ehdotukset sivulle.