BANNER1_ALT

Suomi 100 -leffaillta Linnanmäellä

Hinta: vapaa pääsy
Ajankohdat:
Lisätietoa tapahtumasta:

Elokuun hämärissä illoissa tunnelmallisella Linnanmäellä nähdään elokuvia satavuotiaan Suomen eri vuosikymmeniltä, 50-luvulta aina nykypäivään. Elokuvat ovat koko perheelle sopivia leffoja eri aikakausilta, kun Linnanmäki on ollut avoinna yleisölle, osaa elokuvista on myös kuvattu Linnanmäellä. 


pe 18.8., la 19.8., pe 25.8. ja la 26.8. klo 18.00


pe 18.8. Neiti talonmies


la 19.8. Pikku Pietarin piha


pe 25.8. Kiljusen herrasväki


la 26.8. Kanelia kainaloon, Tatu ja Patu!


pe 18.8. Neiti talonmies


Romanttinen komedia vuodelta 1955. Sallittu. Kesto 82 min. Ohjaus William Markus, pääosissa Nelly Lovén, Tauno Palo, Kirsti Ortola ja Asta Backman.


Orvoksi jäänyt Irja joutuu lähtemään kotoaan. Hän työskentelee ensin opettajattaren kotiapulaisena, mutta työ on raskasta raatamista. Hän saa mukavamman paikan koulun talonmiehenä ja opiskelee samalla salaa. Koulun rehtori, Kuusi, antaa Irjan huolehdittavaksi aamiaisensa, siivouksensa ja muita henkilökohtaisia asioitaan. Ankaran työnteon ohessa Irja jatkaa opiskeluaan ja saa itselleen kirjeystävän, maisteri Ahtojään. Rehtori Kuusi moittii Irjaa seurustelusta vieraan miehen kanssa.


Lopulta kirjeenvaihto johtaa siihen, että Irja sopii tapaamisen maisteri Ahtojään kanssa Linnanmäelle. Elokuva huipentuu yllättävään käänteeseen, joka tapahtuu vuoristoradalla, kun toimintahäiriö hetkeksi pysäyttää vaunut.


la 19.8. Pikku Pietarin piha


Draama komedia vuodelta 1961. Sallittu. Kesto 73 min. Ohjaus Jack Witikka, pääosissa Elsa Turakainen, Leevi Kuuranne, Tuukka Tanner ja Tea Ista.


Pikku Pietarin piha kertoo 1920-luvun puutalokorttelin pihapiirin arjesta lasten silmin. 12-vuotiaan Pietarin äiti kuolee sairauteen, jonka jälkeen hän jää hetkeksi yksin asumaan torikauppiaana elantonsa hankkivan isänsä kanssa. Pian Pietari saa uuden äitipuolen Karoliinasta, joka on omien sanojensa mukaan aika hyvä ihmiseksi. 


Kesän ajan Pietari seuraa asuinympäristönsä elämää, josta ei tapahtumia ja värikkäitä persoonia puutu. Huolehtivaa äitiään kaipaava poika saa lohtua Jumalasta, jonka kanssa hän käy muutamia keskusteluita – ainakin mielikuvituksessaan.


pe 25.8. Kiljusen herrasväki


Komedia vuodelta 1981. Sallittu. Kesto 98 min. Ohjaus Matti Kuortti, pääosissa Jukka Sipilä, Marja-Sisko Aimonen, Jouni Lukus, Kai Lemmetty, Salli Pallasmaa ja Esa Pakarinen jr


Varokaa! Alta pois! Kiljusen herrasväki saapuu Helsinkiin!


Kiljusten äänekkääseen ja erikoiseen perheeseen kuuluvat isä ja äiti Kiljunen, pojat Mökö ja Luru, nuorimmainen Plättä, ja Pulla-koira. Eräänä päivänä he saavat kirjeen jossa kerrotaan, että he ovat voittaneet Oma Liesi -lehden kilpailussa palkintomatkan Helsinkiin arvioituaan oikein Suomen järvien lukumäärän. Matkaan lähdetään, ja kaaos alkaa heti Kiljusperän lentokentällä, kun perheen matkatavaroista löytyy traktorilastillinen omia eväitä.


Kiljuset lähtevät katsomaan Helsingin nähtävyyksiä, mutta kaupunki houkuttelee Mökön ja Lurun keksimään alati uusia kepposia. Poikien tempaukset aiheuttavat pään vaivaa niin isä Kiljuselle, kuin poliisivoimille, eikä kestä kauaa, kun koko perhe pidätetään Linnanmäellä...


la 26.8. Kanelia kainaloon, Tatu ja Patu!


Perhe-elokuva vuodelta 2016. Sallittu. Kesto 67 min. Ohjaus Risto Jokela, pääosissa Antti Holma, Riku Nieminen, Eedit Patrakka, Sulevi Peltola, Pirjo Lonka ja Mari Lehtonen


Tatu ja Patu matkustavat junalla Outolasta jouluiseen Helsinkiin tapaamaan 9-vuotiasta ystäväänsä Veeraa. Kaupungissa heitä odottaa Veeran järjestämä mahtava yllätys! Veera on kuitenkin myöhässä rautatieasemalta ja veljekset suuntaavat omin neuvoin suureen kaupunkiin. Seuraa hullunkurisia sattumuksia pursuileva seikkailu, jossa Tatu ja Patuviilettävät pitkin kaupunkia etsiessään tietään Veeran luo. Innokkaat veljekset haluavat kiihkeästi kuulua joukkoon ja toimia kuten paikalliset joulunvalmistelijat, ja onnistuvatkin siinä melkein. Taidemuseosta löytyy “lahjakas” taiteilija, tavaratalossa joulupukki ja -kuusi menevät iloisesti sekaisin ja kaneliahan voi heittää puuron sijasta vaikka kainaloon! Onneksi veljesten nokkela ystävä Veera ottaa ohjat käsiinsä ja ystävykset löytävät lopulta sekä toistensa että Veeran järjestämän jymy-yllätyksen luo!


Tapahtumat ovat osa Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlavuoden ohjelmaa.


https://www.linnanmaki.fi/tapahtuma/suomi-100-leffaillat-linnanm%C3%A4ki-valokuvakankaalla


 


 


 


 


 


 Tivolikuja 1
00510 Helsinki
Web:
http://www.linnanmaki.fi
Puhelin:
010 5722 200

HSL Reittiopas opastaa perille julkisilla. Syötä oma lähtöosoitteesi kenttään.

Kerro kokemuksesi paikasta. Mistä pidit tai mikä on erityisesti mainitsemisen arvoista? *

(maks. 500 merkkiä)
(yhteystietoja ei julkaista, vain valinnainen nimimerkki)

Kuvavarmistus

captcha
Jos koodi on liian vaikea, lataa uusi tästä
* Pakollinen kenttä

Kiitos ehdotuksestasi! Stadissa.fi julkaisee sopivat ehdotukset sivulle.

Tarvitseeko paikan kuvaus mielestäsi muokkausta tai lisäystä? Kirjoita muokkaus-ehdotuksesi allaolevaan kenttään.

(maks. 1000 merkkiä)
(yhteystietoja ei julkaista)

Kuvavarmistus

captcha
Jos koodi on liian vaikea, lataa uusi tästä
* Pakollinen kenttä

Kiitos ehdotuksestasi! Stadissa.fi julkaisee sopivat ehdotukset sivulle.

Ehdota kuvaa tähän paikkaan. Huomioithan, että sinulla tulee olla oikeudet kuvaan ja sen julkaisemiseen.

(maks. 20 kuvaa ja 500 kilotavua)

Kuvavarmistus

captcha
Jos koodi on liian vaikea, lataa uusi tästä
* Pakollinen kenttä

Kiitos ehdotuksestasi! Stadissa.fi julkaisee sopivat ehdotukset sivulle.