BANNER1_ALT

Jazz'n Jam Malmitalossa

Hinta: 6.50 €
Ajankohdat:
Lisätietoa tapahtumasta:

Sunnuntaisin soi jazz Jazz'n Jam -tapahtumassa Malmitalossa

29.1.2017
Sarmanto & Aaltonen
Kaksi jazzin mestaria lavalla!
Heikki Sarmannon ja Juhani "Junnu" Aaltosen yhteistyö on alkanut jo 1960-luvulla Sarmannon johtamissa pienyhtyeissä ja jatkuu edelleen erilaisissa muodoissa kuten tämän konsertin kaltaisena intiiminä jazzduona. 2011 duo Sarmanto & Aaltonen julkaisi Conversations-albumillisen pääosin kaunista, balladitempoista improvisaatiota, nyt on uusikin, sangen odotettu levy tekeillä. Heikki Sarmanto on Suomessa usein nimetty kansainvälisesti arvostetuimmaksi suomalaiseksi jazztekijäksi. Hän on tuottelias ja Suomen musiikin raja-aitoja rikkova säveltäjä ja pianisti. Sävellyksissään hän yhdistää jazziin aineksia klassisesta musiikista ja avantgardesta ammentaen usein innoitusta etenkin kotimaisesta runoudesta. Juhani Aaltonen on suomalaisen jazzmusiikin yksi merkittävimmistä tenorisaksofonisteista ja huilisteista. Hän on 1960-luvulta lähtien kuulunut suomalaisen jazzin ehdottomiin kärkinimiin.

26.2.2017
Impulsion - Mika Kallio ja Satu Rinnetmäki
Soolorumpalin ja tanssijan improvisoidun teoksen lähtökohtana ovat rytmin, äänen ja liikkeen monimuotoiset impulssit sekä niiden avulla luotavat vahvat jännitteet. Rummut ja erityisesti metallisoittimet tuottavat soidessaan voimakasta värähtelyä. Teos tutkii tämän värähtelyn ja tanssijan liike-energian vuorovaikutusta ja pyrkii saamaan nämä kaksi elementtiä resonoimaan vahvasti ja läsnäolevasti keskenään. Mika Kallio on valmistunut Sibelius-Akatemian jazzosastolta musiikin maisteriksi vuonna 2002. Hän julkaisi ensimmäisen soololevynsä vuonna 2008. Tänä syksynä julkaistavan Impulsion-soololevyn lisäksi Kalliota työllistävät tällä hetkellä mm. Mikko Innanen 10+, Teemu Viinikainen Trio, Pauli Lyytinen Magnetia -orkesteri ja Jussi Fredriksson Trio. Satu Rinnetmäki on helsinkiläinen freelancetanssitaiteilija. Hän on valmistunut tanssitaiteen maisteriksi Taideyliopiston Teatterikorkeakoulusta 2015.

26.3.2017
Martti Vesala Soundpost Quintet
Yhtye esittää nuoremman polven helsinkiläisen trumpetistin ja säveltäjän Martti Vesalan säveltämää modernia svengaavaa jazzia. Vuonna 2011 perustettu kvintetti koostuu nuorista suomalaisista jazzin huippuammattilaisista. Tärkeimpinä tyylillisinä esikuvina bändillä ovat Miles Davisin 1960-luvun kvintetin dynaaminen groove, saman aikakauden kokeellinen yhdysvaltalainen jazz sekä saksofonisti/säveltäjä Wayne Shorterin elegantti sävelkieli. Martti Vesala Soundpost Quintetin debyyttilevy Helsinki Soundpost julkaistiin 16.9.2016 saksalaisella, jazziin erikoistuneella Ozella Music -levymerkillä. Yhtye on Suomen Jazzliiton järjestämällä kiertueella tammikuussa 2017.
Martti Vesala Soundpost Quintet: Martti Vesala - trumpetti, Petri "Pope" Puolitaival - tenorisaksofoni, huilu, Joonas Haavisto - piano, Juho Kivivuori - kontrabasso ja Ville Pynssi - rummut
Kesto noin 1h, ei väliaikaa.

23.4.2017
Mopo
Kolmen lahjakkaan ja energisen muusikon Mopo-kollektiivi perustettiin syksyllä 2009. Trio ammentaa musiikkinsa jazzista, punkista ja luonnosta. Se on julkaissut kolme levyä, Jee! (2012), Beibe (2014) ja Laivalla (2016) yhdessä laulaja-lauluntekijä Ville Leinosen kanssa. Beibe palkittiin vuoden parhaan jazzalbumin Emma-patsaalla 2015. Mopo työstää neljättä levyään, jonka on määrä ilmestyä keväällä 2017 - kenties juuri sopivasti Malmitalon-keikalle. Kulttiyhtyeen maineen saanut trio on kovaa vauhtia kaasuttamassa kotimaamme lisäksi myös ulkomaille. Muuntautumiskykyinen yhtye on valloittanut yleisöjä Suomen lisäksi lukuisilla keikoilla eri puolilla Eurooppaa, Väli-Amerikassa ja Afrikassa.
Linda Fredriksson - saksofonit Eero Tikkanen - kontrabasso Eeti Nieminen - rummut

21.5.2017
Romus-Koskinen-Innanen feat. Teppo Hauta-aho
Rent Romus, Mikko Innanen ja Heikki "Mike" Koskinen muodostavat puhallintrion, joka ammentaa inspiraationsa vapaasta improvisoinnista. Vaikutteita saadaan niin Kellari Triosta, johon osa trion muusikoista kuuluu, kuin Koskisen ja Romuksen pitkäaikaisesta yhteistyöstä San Franciscon lahtialueella, jossa kumpikin heistä asuu. Konsertin kokoonpanon musiikin ytimestä löytyy kollektiivinen improvisaatio, joka perustuu muusikoiden intensiiviseen toistensa kuunteluun ja jonka lomaan voidaan lisätä sävellettyjä teemoja. Soittimina kuullaan monenlaisia puhaltimia elektronisista akustisiin, myös yllätyksellisiä "sovellettuja" instrumentteja. Lisäksi valikoimaan kuuluvat kantele, piano ja Hauta-ahon kontrabasso. Rent Romus on kolmannen polven suomalaisamerikkalainen, syntynyt Michiganissa 1968 ja asuu San Franciscon lahtialueella. Romus on saksofonisti, multi-instrumentalisti, säveltäjä, yhtyejohtaja, musiikin tuottaja.


http://www.malmitalo.fi/


Ala-Malmin tori 1
Helsinki

HSL Reittiopas opastaa perille julkisilla. Syötä oma lähtöosoitteesi kenttään.

Kerro kokemuksesi paikasta. Mistä pidit tai mikä on erityisesti mainitsemisen arvoista? *

(maks. 500 merkkiä)
(yhteystietoja ei julkaista, vain valinnainen nimimerkki)

Kuvavarmistus

captcha
Jos koodi on liian vaikea, lataa uusi tästä
* Pakollinen kenttä

Kiitos ehdotuksestasi! Stadissa.fi julkaisee sopivat ehdotukset sivulle.

Tarvitseeko paikan kuvaus mielestäsi muokkausta tai lisäystä? Kirjoita muokkaus-ehdotuksesi allaolevaan kenttään.

(maks. 1000 merkkiä)
(yhteystietoja ei julkaista)

Kuvavarmistus

captcha
Jos koodi on liian vaikea, lataa uusi tästä
* Pakollinen kenttä

Kiitos ehdotuksestasi! Stadissa.fi julkaisee sopivat ehdotukset sivulle.

Ehdota kuvaa tähän paikkaan. Huomioithan, että sinulla tulee olla oikeudet kuvaan ja sen julkaisemiseen.

(maks. 20 kuvaa ja 500 kilotavua)

Kuvavarmistus

captcha
Jos koodi on liian vaikea, lataa uusi tästä
* Pakollinen kenttä

Kiitos ehdotuksestasi! Stadissa.fi julkaisee sopivat ehdotukset sivulle.