BANNER1_ALT
BANNER1_ALT

Ravit

Hinta: 4 e
Ajankohdat:
Lisätietoa tapahtumasta:

Vermossa Toto65-ravit keskiviikkoisin. Silloin tällöin lauantaisin Toto76-ravit. 


Raviurheilu on yksi Suomen suosituimmista urheilulajeista. Raviradoilla tapahtumia seuraa vuosittain noin 730 000 katsojaa. Totopelit ovat keskeinen osa raviurheilua. Pelien tuotoista maksetaan ravikilpailujen palkintoja. Suomessa hevospeleistä vastaa Fintoto. Hevospelien kokonaisvaihto on noin 250 miljoonaa euroa vuodessa.


Liput

Pääsylippu raviradalle  4 euroa - Pääsylippu eläkeläiset, invalidit, varusmiehet 1 euro - Lapset alle 15 v. ilmaiseksi
Istumakatsomoon ilmainen sisäänpääsy
Sarjalippu 30 euroa -
Kausikortti 100,-
Käsiohjelma 2,50
Pääsylippu ravintola Ravilla 5 euroa (lauantain Toto75-raveihin 10.00)
Ravintola Ravilla naulakkomaksu 2,00


Ensikertalainen Vermossa


Vermo on Suomen pääravirata, jossa ravataan joka keskiviikko ja toisinaan myös viikonloppuisin. Vermon rata eli kavioura on 1000 metriä pitkä.


Hevoset


Raveissa kilpailee omissa lähdöissään kaksi rotua: kylmäveriset ja lämminveriset. Molemmat rodut on jalostettu ravureiksi ja ravi on niiden luonnollinen tapa edetä.


Hevoset kilpailevat yleensä vain yhdessä lähdössä kilpailupäivänä.  Vermossa kilpailevat hevoset kuuluvat maamme parhaimpiin ravihevosiin.
Ohjastajat ja valmentajat


Hevosia ajavat sekä amatööriohjastajat että ammattilaiset. Käsiohjelmasta löydät kunkin hevosen ohjastajan nimen sekä hänen ajovärinsä eli ajopuseron ja kypärän värit, näin valjakon tunnistaminen kauempaakin helpottuu.


Vermossa ohjastavat kuuluvat Suomen kuskieliittiin ja ovat arvostettuja ammattilaisia Euroopassa. Samoin suomalaisia valmentajia ja hevosten hoitajia arvostetaan ympäri maailman ja muualle asettuneet kuuluvatkin kyseisten maiden huippunimiin.


Ravikilpailut


Kilpailupäivänä on yleensä 10-13 lähtöä. Kaikissa lähdössä kilpaillaan paitsi voitosta ja kunniasta, myös rahapalkinnoista. Lähdöissä jaettavat palkinnot näkyvät kunkin lähdön otsakkeen alla.


Samasta otsakkeesta eli sarjamäärityksestä ilmenee millaisille ja minkä tasoisille hevosille lähtö on tarkoitettu. Lähtö johon hevonen osallistuu määräytyy pääasiassa sen kilpailu-urallaan voittamien rahojen eli voittosumman perusteella. Hevoset voidaan jakaa lähtöihin myös iän, sukupuolen tai ennätyksen mukaan. Lähtöön ilmoitetut ja hyväksytyt hevoset arvotaan lähtöradoilleen.


Kilpailuissa juostavat matkat ovat yleensä 1600, 2100, 2600 tai 3100 metriä. Hevoset juoksevat rataa vastapäivään ja lähtevät 2100 sekä 3100 metrin matkoille etusuoralta ja 1600 sekä 2600 metrille takasuoralta.


Lähtö tapahtuu joko lähtöauton siivekkeiden takaa (auto- eli ryhmälähtö) tai tasoitusajona (volttilähtö), jossa hevoset pyörivät lähtöpaikalla ympyrää ja lähtevät liikkeelle komennoilla: valmis, yksi, kaksi, aja!Lähtövärit ja -numerot


Lähtöjen välillä radalla verryttelee usean lähdön hevosia yhtä aikaa. Jotta yleisö erottaisi radalla juoksevat hevoset toisistaan, kiinnitetään hevosten valjaisiin numerokyltit eli voilokit. Kyltistä näet hevosen numeron ja kyltin väristä erotat missä lähdössä kukin valjakko juoksee (esim. keltainen on lähdön 1 hevonen, sininen lähdön 2 jne). Lähtöjen värit löydät käsiohjelmasta lähdön numeron alta.


Lähtöjen hevoset esitellään yleisölle noin 5 minuuttia ennen kilpailun starttia. Esittelyn jälkeen radalla saa juosta enää vain kyseiseen lähtöön osallistuvat hevoset.


Ravipelit  


Raveissa on useita erilaisia pelimuotoja, joihin voi osallistua kaikki 18-vuotta täyttäneet. Vermon ykköstuote on keskiviikkoisin järjestettävä Toto65-peli, jossa tulee tietää kuuden perättäisen lähdön voittaja (lähdöt 2-7). Peli tehdään Toto65-kupongille.


Vermossa on seitsemän lauantaipäivä, joillon pääpelinä on Toto76,jossa tulee tietää seitsemän peräkkäisen lähdön voittaja.


Toto4-peli laaditaan Toto4-kupongille ja pelin kohdelähdöt ovat 10-13. Molempiin em. peleihin voit osallistua myös Salama-pikapelikupongilla. Valitse vain pelimuoto ja haluamasi pelin hinta. Älykäs järjestelmä valitsee hevoset puolestasi.


Toto-kupongilla voit pelata jokaiseen lähtöön Voittajaa, Sijaa ja Kaksaria sekä erikseen merittyihin lähtöihin Troikkaa ja Päivän Duoa. Yksinkertaisempia pelimuotoja voit ostaa myös suullisesti. Ilmoita myyjälle pelimuoto, hevosen/hevosten numero ja pelipanoksesi suuruus.

Ravintolakatsomossa voi seurata raveja ja lyödä vetoa ympäri vuoden lämpimässä tarjoiluista nauttien.


Vermon totohallin (2. krs) keskiosassa on INFO-piste, josta voi lisäksi kysellä kaikkea raveihin ja pelaamiseen liittyvää.


www.vermo.fi


Ravitie 1
00370 Helsinki
Web:
http://www.vermo.fi/
Puhelin:
09 - 348 834

HSL Reittiopas opastaa perille julkisilla. Syötä oma lähtöosoitteesi kenttään.

Kerro kokemuksesi paikasta. Mistä pidit tai mikä on erityisesti mainitsemisen arvoista? *

(maks. 500 merkkiä)
(yhteystietoja ei julkaista, vain valinnainen nimimerkki)

Kuvavarmistus

captcha
Jos laskutoimitus on liian vaikea tai päivitit puuttuvan kentän, lataa uusi tehtävä tästä (lomakkeen tiedot eivät katoa)
* Pakollinen kenttä

Kiitos ehdotuksestasi! Stadissa.fi julkaisee sopivat ehdotukset sivulle.

Tarvitseeko paikan kuvaus mielestäsi muokkausta tai lisäystä? Kirjoita muokkaus-ehdotuksesi allaolevaan kenttään.

(maks. 1000 merkkiä)
(yhteystietoja ei julkaista)

Kuvavarmistus

captcha
Jos laskutoimitus on liian vaikea tai päivitit puuttuvan kentän, lataa uusi tehtävä tästä (lomakkeen tiedot eivät katoa)
* Pakollinen kenttä

Kiitos ehdotuksestasi! Stadissa.fi julkaisee sopivat ehdotukset sivulle.

Ehdota kuvaa tähän paikkaan. Huomioithan, että sinulla tulee olla oikeudet kuvaan ja sen julkaisemiseen.

(maks. 20 kuvaa ja 500 kilotavua)

Kuvavarmistus

captcha
Jos laskutoimitus on liian vaikea tai päivitit puuttuvan kentän, lataa uusi tehtävä tästä (lomakkeen tiedot eivät katoa)
* Pakollinen kenttä

Kiitos ehdotuksestasi! Stadissa.fi julkaisee sopivat ehdotukset sivulle.