Ravintolapäivä

Hinta: vapaa pääsy
Ajankohdat:
la17.11.2018klo 10:00
Lisätietoa tapahtumasta:

Ravintolapäivä on yhden päivän pop-up ravintoloiden juhlapäivä, jolloin kuka tahansa voi perustaa ravintolan, kahvilan tai baarin minne itse haluaa.  


Tänä ulkona syömisen epävirallisena juhlapäivänä kannattaa suosia oman lähialueen pop-up ravintoloita ja kokeilla erilaisia tuttavuuksia. Suurimmat ravintolakeskittymät ovat yleensä Ruttopuistossa, Espan puistossa ja Karhupuistossa.


 


Ravintolapäivän tärppejä


Wild & Sweet
Lauttasaari, Meripuistotie 4 klo 12-17. Villiyrteistä inspiraatiota ammentava kesäkahvila Wild & Sweet kutsuu hekuttelemaan kesän kypsyttämin marjoin ja juureksin höystetyillä tuoreilla leipomuksilla. Tarjolla suolaista ja makeaa purtavaa niin pieneen kuin isoonkin nälkään. Villiyrttien vahvat ja hienostuneet maut takaavat taatusti inspiroivia makuelämyksiä. Poikkea ainakin lasilliselle pirteän raikasta horsmankukkamehua, jota prinsessojen juomaksikin kutsutaan. Maksutapoina käteinen ja Mobile Pay. https://www.facebook.com/events/432460413922332/ tai Instagram @wildsweetcafe.


Ukrainalaisia herkkuja, Karhupuisto
Ukrainalaisia perinteisia herkkuja tarjotaan Karhupuistossa Kallion sydämessä sunnuntaina klo 11-17. 

https://www.facebook.com/events/525104857907407/


 


Henkilön Ukrainian Association in Finland kuva.

Raparperitaivas,  Paavolantie 7 (Ala-Malmi) 
Kesäkahvila Raparperitaivas Malmilla on jo klassikko. Elokuun Ravintolapivänä saat nauttia puutarhasadostamme mm. minikiisseleissä, suussa sulavassa raparperipiirakassa, vastapaistettujen muurikkalettujen tuorevadelmahillossa ja kotimehuissa.
Mauistamme muistat menneet päivät, vaikkapa ne lapsuuden huolettomat kesät mummolassa. Tämän päivän lapset ovat kunniavieraitamme, hiekkalelut odottavat jo leikkijöitä ja keinumme keinujoita.
http://stadissa.fi/tapahtumat/76789/kesakahvila-raparperitaivas
Vegaaniravintola VeeGee, Kuuluttajankatu 2 Ilmala Racvintolapäivänä tarjolla gluteenitonta kasvis- ja vegaaniruokaa  ja leivonnaisia Ilmalassa, maikkarin ja urheiluhallin välissä. Lisäksi saatavilla kahvia ym. Ravintola VeeGee löytyy Ilmalasta Kuuluttajankatu 2:sta. Paikkaan pääsee junilla A, I ja P ja bussilla 23. Auki sunnuntaina 10-17. https://www.instagram.com/emmiveegee/ 

Pop up ravintola Mannerheim
Mannerheimintie patsaalla sunnuntaina klo 13-20 on tarjolla perinteistä Mannerheim-juomaa jota myös Louhisaaren juomaksi kutsutaan. Suolaisena herkkuna suppilovahveroilla ja kanttareilla täytettyjä kierteitä sekä pieniä suklaakeksejä.


 


Päiväkoti Herttoniemen kahvila, Karhutie 11 (leikkipuisto)-
Kahvilanpitoa, ongintaa, leikkiä ja kirppistelyä Herttoniemessä päiväkodin lasten kulttuuri- ja retkitoiminnan hyväksi. Tule viettämään mukava sunnuntaiaamupäivä! Tapahtumapaikkana on Leikkipuisto Herttoniemi, johon on lyhyt kävelymatka Herttoniemen metroasemalta. Lähellä myös mahdollisuus tienvarsipysäköintiin. Maksutapa käteinen ja MobilePay. Avoinna klo 10-13 https://www.facebook.com/events/2067171536932678/


Vankikarkurin kasvisravintola, Hermanninpuisto (Sörnäisten vankilan vieressä)
Hermannin viljelijöiden toimesta muutamalla eurolla uuden sadon runsaista antimista kyhättyä kasvisruokaa. Tarjolla on ainakin viiden vuoden kakku, pikkurikollisen piiras – ja todella paljon muutakin kuin vettä ja leipää. Purtavaa ja kulauteltavaa löytyy myös sekä vegaanisena että gluteenittomana.
Tarinan mukaan eräs Sörnäisten vankilan vangeista karkasi kottikärryillä vapauteen vankilan terapiapuutarhaan kautta. Tämä puutarha on kuutisen vuotta sitten otettu uudestaan viljelykäyttöön Hermannin iloisen viljelijäjoukon toimesta. 
klo 12-15, tervetuloa! 
https://www.facebook.com/events/235401013782934/


Hermannin herkkukahvila, Fenixinrinteessä (Teurastamon takana)
Tarjolla pihan lasten tekemiä monsterikeksejä, mokkapaloja ja mehua. Auki klo 13 niin pitkään kuin herkkuja riittää.
Osoite: Fenixinrinne 8
Kuvan mahdollinen sisältö: ruoka


Senegalilainen pop-up ravintola 
Senegalilaisia herkkuja tarjotaan Ravintolapäivänä Ruttopuistossa. Tarjolla mm. grillattua lammasta, kanaa maapähkinäkastikkeella sekä mustasilmäpapuja. Maksutapa käteinen. You're welcome to come by to greet and taste Senegalese food! Cash only.  https://www.facebook.com/events/203517220509400/


Venäläisiä herkkuja ja musiikkia Linnankoskenpuistossa
Venäjän kulttuuria ja venäläisiä herkkuja tarjotaan Linnankoskenpuistossa Töölössä.

Tarjolla on venäläisen keittiön monimuotoista ruokaa sekä venäläistä musiikkia. Su klo 12-19. 
https://www.facebook.com/events/871105836425492/

Henkilön KULSI RY / Ð?Ñ?лÑ?Ñ?Ñ?Ñ?нÑ?й мосÑ? kuva.

Armenialaista grilliruokaa,
 Espan puisto

Tarjolla mm. vartaassa grillattua possua, salaattia lavashleipää, kasviksia, kaali-maissisalaattia sekä  munakoiso ja kaali-maissisalaattia. Lisäksi kakkua, mehua ja kahvia. Su klo 11-18.
https://www.facebook.com/events/1661418873980202/

Kuvan mahdollinen sisältö: ruoka


Perulaisia herkkuja Espalla
Esplanadin puistossa Runebergin patsaan kieppellä on tarjolla perulaisia herkkuja laidasta laitaan. 
Menussa mm. Ceviche, joka on raikkaan limettinen kalaruoka. Lisäksi Perun Amazonin sademetsän tunnettu ja makumaailmaltaan rikas baananinlehteen kääritty ja kypsennetty ruoka nimeltään Juane. 
Lisäksi Perun Andien laatikkoomainen lihalaatikko, Caja Andinaksi (Andien laatikko), joka sisältää myös perunoita sekä raikasta salaattia. Avoinna klo 12-17 tai niin pitkään kuin ruokaa riittää.  
https://www.facebook.com/events/593557174379338/Kasper-koiran herkkukioski, Töölön kirjaston aula 
Kasper-koiran herkkukioski sunnuntaina 19.8. klo 12 Töölön kirjaston aulassa. Tarjolla vegaanisia ja gluteiinittomia herkkuja, kuten raakasuklaakonvehteja, raakalakritsipalloja sekä mansikkamehua. Kaikki tuotto lahjoitetaan Rekku Rescue ry:lle, joka auttaa suomalaisia kissoja ja koiria. Tule herkuttelemaan eläinystävällisesti ja tekemään hyvää! 
ps. Kasper-koira ei itse osallistu tapahtumaan, vaan köllöttelee kotona. Klo 12-16.

https://www.facebook.com/events/2047625528646135/


Kuvan mahdollinen sisältö: koira, teksti ja luonto


Kuva: Rantapallo


Helsinki

HSL Reittiopas opastaa perille julkisilla. Syötä oma lähtöosoitteesi kenttään.

Kerro kokemuksesi paikasta. Mistä pidit tai mikä on erityisesti mainitsemisen arvoista? *

(maks. 500 merkkiä)
(yhteystietoja ei julkaista, vain valinnainen nimimerkki)

Kuvavarmistus

captcha
Jos laskutoimitus on liian vaikea tai päivitit puuttuvan kentän, lataa uusi tehtävä tästä (lomakkeen tiedot eivät katoa)
* Pakollinen kenttä

Kiitos ehdotuksestasi! Stadissa.fi julkaisee sopivat ehdotukset sivulle.

Tarvitseeko paikan kuvaus mielestäsi muokkausta tai lisäystä? Kirjoita muokkaus-ehdotuksesi allaolevaan kenttään.

(maks. 1000 merkkiä)
(yhteystietoja ei julkaista)

Kuvavarmistus

captcha
Jos laskutoimitus on liian vaikea tai päivitit puuttuvan kentän, lataa uusi tehtävä tästä (lomakkeen tiedot eivät katoa)
* Pakollinen kenttä

Kiitos ehdotuksestasi! Stadissa.fi julkaisee sopivat ehdotukset sivulle.

Ehdota kuvaa tähän paikkaan. Huomioithan, että sinulla tulee olla oikeudet kuvaan ja sen julkaisemiseen.

(maks. 20 kuvaa ja 500 kilotavua)

Kuvavarmistus

captcha
Jos laskutoimitus on liian vaikea tai päivitit puuttuvan kentän, lataa uusi tehtävä tästä (lomakkeen tiedot eivät katoa)
* Pakollinen kenttä

Kiitos ehdotuksestasi! Stadissa.fi julkaisee sopivat ehdotukset sivulle.