TIEDOTE: Isosaaren linnakesaari sulkeutuu yleisöltä

Helsingin ulkosaaristossa sijaitseva Isosaari on ollut auki yleisölle vuodesta 2017. Senaatti-kiinteistöjen omistaman saaren turismitoimintaa on alusta saakka kehittänyt FRS Finland Oy yhdessä alivuokralaistensa kanssa. Saaren on tehty reitti- sekä tilausmatkoja seitsemän kesäsesongin ja yhden talvisesongin ajan. Saaressa on ollut kaksi ravintolaa, kolme saunaa, sekä vaihtelevasti erilaisia muita palveluita kuten Nolla-mökkejä, opaspalveluita, hevosajeluja, Torpedomuseo ja golfkenttä. Kävijämäärät ovat vaihdelleet vuosittain koronavuosien muutamasta tuhannesta kävijästä huippuvuosien 10–20 000 vuosittaisen kävijään.

.

Saaren merenalainen vesiputki vaurioitui talvella, ja Senaatti-kiinteistöt on katsonut, ettei sen korjaaminen kannata. Näin ollen vedestä riippuvaisia palveluita, johon lukeutuvat ainakin ravintolat ja saunat, ei jatkossa voisi enää tuottaa. FRS Finland esitti matkailutoiminnan jatkamista siltä osin, kun sitä olisi ilman vettä voitu jatkaa, mutta Senaatti-kiinteistöt arvioi olevan selkeämpää päättää turismitoiminta kokonaisuudessaan. Vaikka saari suljetaankin toistaiseksi, saattaa se vielä avautua myöhemmin esimerkiksi saaren myymisen yhteydessä. FRS Finlandilla olisi edelleen halua saaren kehittämiseen sitten kun se olisi mahdollista.<br>

.

Saaren kehittämiseen tehdyistä investoinneista on vastannut kokonaisuudessaan FRS Finland alivuokralaisineen ja investoinnit ovat olleet merkittäviä. Julkista rahaa tai tukea ei ole käytetty ja Helsingin kaupungilla ei ole ollut roolia Isosaaressa. Samalla on kuitenkin aina ollut selvää, että turismitoiminta saaressa saattaa päättyä, mikä on ollut este kaikkein isoimmille investoinneille. Isosaaren toiminta on FRS Finlandille kuitenkin vain yksi monesta kohteesta pääkaupunkiseudun saaristossa, joten yleisellä tasolla saaristomatkailu ei ole uhattuna.

.

FRS Finland on sitoutunut tarjoamaan asiakkailleen uusia ja laadukkaita elämyksiä Helsingin saaristossa. Yhtiön nykyiset linjat kuten Suomenlinnan vesibussiliikenne, Vallisaaren liikenne, Itäinen saaristoreitti ja Espoon saaristoreitit jatkuvat normaalisti. Yhtiö tulee lanseeraamaan muita uusia tuotteita kesäkaudelle 2024. Kesäkaudella 2024 palaa 2022 pilotoitu Läntinen Saaristoreitti, joka yhdistää Espoon Helsingin keskustaan Suomenlinnan, Vallisaaren ja Lonnan kautta.

.
FRS Finland kiittää kaikkia asiakkaitaan, yhteistyökumppaneitaan ja henkilökuntaansa, jotka ovat mahdollistaneet Isosaaren elämykset. Lisätietoja FRS Finlandin palveluista löytyy osoitteesta www.frs-finland.fi.
.

Lisätiedot info@frs-finland.fi

Toimitusjohtaja Tomi Ståhlberg 0505383630

    5 syytä vierailla Isosaaressa

1. Monipuoliset palvelut, kuten vierasvenesatama ja sauna

2. Voit nähdä hylkeitä ja harvinaisia lintuja 

3. Saaren mielenkiintoinen historia

4. Luonnonrauha

5. Elämyksellinen merimatka

Avomeren helmi

Isosaareen vesibussilla

Isosaareen liikennöidään sesongin ulkopuolella viikonloppuisin sekä juhannuksesta elokuun ensimmäiseen viikkoon asti keskiviikosta suununtaihin! Saarelle ja saaresta pois pääsee Kauppatorilta operoivalla vesibussilla. Liikennöivällä aluksella on tilava aurinkokansi ja kahvila. Matka saarelle kestää noin 40 minuuttia.

Ajankohtaista

Rauhaisaa ja antoisaa joulua kaikille! ❄️🎅🏽 ... Näytä lisääNäytä vähemmän
Näytä Facebookissa

Seuraa meitä somessa